Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 17. syyskuuta 2013

5. Arvotelu pelistä NHL 14

NHL 14

 Pelin perustiedot

Kehittäjä: EA Sports

Julkaisija: Electronic Arts

Lajityyppi: Urheilupeli,jääkiekko

Julkaistu : 12.9.2013 Euroopassa

Pelaajia: 1-12 (Online tuki myös)

"On taas se aika vuodesta"..

Paras vuoden aika on täällä eli jääkiekko fanien rakastama syksy. Syksyllä starttaa SM-liiga kausi (nykyään tunnetaan nimellä Liiga) ja tietysti se kaikista maukkain jääkiekkosarja NHL. Syksyllä saapuu myös kauppojen hyllylle pelaajille ja jääkiekkofaneille tuttu NHL- pelisarjan uusin tulokas tässä tapauksessa se on NHL 14. Tämän vuoden NHL:ään (pelaajien kesken änäri) on lisätty vähän uutuuksia mutta peli tuntuu myös tutulta ja turvalliselta edellisiä pelejä pelanneille. Viime vuonna pelisarja muutti luistelutekniikkaa realistisempaan suuntaan mutta pelillisesti NHL oli vieläkin kaukana realistisesta jääkiekko kokemuksesta. Nyt tämän vuoden änärissä pistettiin fyysisyys aivan uudelle tasolle kuin aikaisemmissa pelisarjan peleissä. Nykyään pelaajien iholle tulleet ottavat iskuja niin sanottu törmäysefekti ja isommat kaverit kuten Zdeno Chara saa heppoisesti nurin Patrick Kanen tapaisen rimpulan. Pelin fyysisyyttä on siis muutettu realistisempaan suuntaan. Taklaukset ja törmäykset tuntuvat nyt paljon aidoimmalta kun esimerkiksi viime vuoden pelissä. Kuitenkin mullistavana uudistuksena pidetään tappelusysteemin muuttumista. Nykyään pelaajat heittävät hanskat tiskiin tähtipelaajien taklaamisesta ja muista pienistä törmäyksistä. Tappelut lähtevät suoraan käyntiin eikä sitä tarvitse erikseen enää hyväksyä kuten aikaisemmin. Tämä tuo osaltaan vähän realistisempaa jääkiekko kokemusta. Huonoja puolia tässä kuitenkin on. Tappeluita ja jäähyjä tulee turhan helposti. Tappelut voivat olla hauskoja ja mukavaa pientä lisää peliin sen alle kymmenen pelin ajan, sen jälkeen se käy tappavan tylsäksi ja puuduttavaksi. Kuka jaksaa samanlaista mättöä joka pelissä? Tämän takia uusi systeemi jää jalkoihin liiallisen toistumisensa takia.


"..näittekö minkä maalin kaveri iskee.."

Fyysisyyksien ja tappelusysteemien myötä pelilliseen taitoon on tullut muutoksia.
Tämän vuoden mailalla tehtäviä harhautuksia ja kikkoja yhdellä kädellä on nyt helpompaa ja tuo näyttävämpiä maaleja. Perus syöttäminen ja puolustaminen on astetta helpompaa. Uuden maila tekniikan ja fyysisyyden myötä puolustaminenkin tuntuu hauskemmalta. Muuten tämän vuoden pelillisiin asioihin ei ole tullut mitään mullistavia uudistuksia. Pelimuodot ovat samoja kuten viime vuoden NHL:ssä. Be a Pro -tilan nimi on muuttunut Live the Lifeksi. Nyt pystyt omalla ammattilais pelaajalla antaa haastatteluita ja päättää itseensä koskevia asioita jotka muokkaavat pelaajan uraa ja imagoa.
Tämä tuo vähän uutta jo väsyneeseen pelimuotoon. Pientä lisämaustetta tämän vuoden peliin tuo NHL -94 Anniversary Mode joka on klassisen vuoden 1994 NHL pelin uudelleen julkaisu NHL 14 tyyliin. Tämä herättää varmasti monen vanhemman fanin tai pelaajaan tunteet pintaan. Muuten ei ole tullut mitään uutuuksia pelimuotoihin. EA Sports lupaili ensi vuoden peliin jotain uutta pelimuoto rintamalle sitä odotellessa. Itse olen tyytyväinen tämän vuoden julkaisuun, nyt jaksan ensi syksyyn asti.

 Monet kritisoivat NHL- sarjan hidasta uudistumista vuosi vuodelta, mullistavia harppauksia ei ole tapahtunut vielä. Itse uskon että viimeistään ensi vuonna tai muutaman vuoden päästä sarja kokee mullistavia uudistuksia jotka vievät virtuaalilätkän mahdollisemman lähelle todellista jääkiekko kokemusta. Tämän vuoden julkaisu oli jo lupaus paremmasta. Tietysti on hyvä muistaa se että EA Sportsin julkaisema NHL- sarja on ainut markkinoilla oleva jääkiekko pelisarja, kilpailua ei ole joten pienet muutokset joka vuosi eivät voi syödä pelaajia.

 Edelleen NHL tulee pysymään ainakin Suomessa myyntilistojen kärkipäässä seuraavaan syksyyn asti. Uusien pelaajien on helppo hypätä uuden NHL:än pariin ja myös edellisten NHL pelien pelaajat. NHL on urheilupeliä parhaimmillaan ja mukavaa ajanvietettä kiekkohullulle kansalle.

Ainiin tieto SM-liigan muutoksesta päätyi Kanadaan nopeasti ja nyt peliä komistelee Liiga niminen kiekkosarja. Myös kauppojen hyllyllä ja nettikaupasta saa tilattua Liiga kuorilla varustettuja NHL 14 pelejä kaikista Liiga joukkueista. Kotoisen SaiPa:n kannen saa tosi fanikin omaan kokoelmaansa, tästä ei kiekko syksy parane!


   Pelikuvaa NHL 14






Kuvat otettu Viralliselta EA Sportsin sivulta http://www.easports.com/fi/nhl





3 kommenttia:

  1. Hyvä Nico! Arvostelu on hyvin kattava. Olet esitellyt hyvin peliä ja olet arvostellut sitä kattavasti. Väliotsikkosi on hyvät. Pidän arvostelustasi.
    Mahtavaa :)

    -Miika

    VastaaPoista
  2. Mahtava arvostelu! Arvostelussa on laajuutta. Olen pelannut Demoa, joka teki minuun vaikutuksen.

    VastaaPoista
  3. Arvostelusi on innostavasti ja elävästi kirjoitettu. Lisäksi se on informatiivinen, kuten kuuluukin olla.

    Kiinnitä vielä huomiota yhdyssanoihin.

    VastaaPoista